Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Operettszínházban járt a 6. és a 8. osztály

2014.04.26
A Budapesti Operettszínházban járt a 6. és a 8. osztály.
 
Fantasztikus élményben lehetett része iskolánk 6. és 8. osztályos diákjainak. Pénteken megtekinthették a Budapesti Operettszínház Rómeó és Júlia című előadását.
 
Már hónapokkal korábban megkezdődött a szervezés, hiszen erre a darabra nagyon nehéz jegyet vásárolni. Iskolánk együttműködési megállapodást kötött a színházzal így diákoknak szóló ajánlatokkal, felhívásokkal segíti a színház műsorszervezése a pedagógusok munkáját.
Februárban tehát Pester Attiláné tanárnő és Tóthné Ónody Nóra tanárnő lefoglalták a jegyeket illetve buszt rendeltek az utazáshoz és egy szempillantás alatt eltelt az akkor még soknak tűnő idő.
 
Tíz év, több mint 500 előadás, több mint 500 ezer néző!

A Budapesti Operettszínház legnagyobb sikere, amit nem lehet kihagyni!

A Rómeó és Júlia jelenleg is telt házak előtt fut a Pesti Broadway-n, s látható volt a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Pécsi Expo Center, a Debreceni Főnix Csarnok és a Soproni MKB Aréna hatalmas színpadán, több tízezer néző előtt.

A párizsi világpremier hatalmas sikerét követően a Budapesti Operettszínház 2004 januárjában mutatta be a musical magyarországi változatát KEROŸ rendezésében. Az előadás azonnal ovációt váltott ki. A produkció dalai felkerültek a rádiók slágerlistáira, a musical CD-je 2006-ban platinalemez lett, illetve a Szegedi Szabadtéri Játékokon a monumentális díszletek között, káprázatos jelmezekkel, 200 táncossal és statisztával, s a Budapesti Operettszínház sztárjaival DVD felvétel is készült.

A Shakespeare színműve alapján készült mű története mindenki számára ismerős. Gérard Presgurvic, a zeneszerző és egyben szövegíró, így nyilatkozott az alkotásról: "A Rómeó a világirodalom legromantikusabb és legtragikusabb darabja. Ennél jobb téma nem is kell egy jó musicalhez, hiszen van benne minden: gyűlölet, szerelem, félreértés, halál, esküvő, szabadság. Mindezen túl arra törekszem, hogy a Rómeó és Júlia ürügyén sok-sok új és aktuális érzést fedezzek fel magamban."
Forrás: http://www.operett.hu/repertoar/romeo-es-julia/19/9
 
Megérte a sok várakozás hiszen csodálatos előadást láthattak a diákok ebben a gyönyörű színházban.
 
Köszönjük a program megszervezését Pester Attiláné és Tóthné Ónody Nóra tanárnőknek.