Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyári programok az iskola szervezésében

2014.07.30
A nyári szünet ideje alatt is gazdag programkínálattal várjuk a község és az iskola gyermekeit.
 
2014. július első hetében a vízi sportoké volt a főszerep.
Évek óta hagyományosan a jászberényi Lehel Starndon nyári úszótábort szervezünk. Ez idén sem volt másként. Bár az időjárás nem volt végig kegyes hozzánk az úszni vágyókat azonban ez nem tántorította el.
Köszönjük a program megszervezését Heincz Zoltánné tanítónőnek, a felügyeletet a pedagógus kollégáknak és természetesen az úszásoktatást Nagyné Ilonka Zsuzsannának.
 
Július 22-én reggel táborozó csapatunk kelt útra. Az úticél Salgótarján volt.
A gyerekek megismerhették Salgótarján és környékének szépséges temészeti értékeit, gazdag hagyományait, kultúráját.

salgo.jpg

Salgó vára

Salgó várának romjai Salgótarjántól északra, 625 méter magas bazaltkúp tetején emelkedik, ahonnan páratlan körpanoráma tárul a turista elé. E középkori vár a Kacsics nemzetség ősi vára, melyet Salgai Simon 1291 és 1313 között építtetett. A Kacsics nemzetséghez tartozó családok sok várat építettek, melyek sokszor látótávolságnyira emelkedtek egymástól, mint Somoskő, Zagyvafő és Baglyaskő is.

Forrás:http://tarjantabor.hu/a-kornyekrol
 
Emelett természetesen a móka és jókedv sem maradhatott el hiszen nincsen tábor "Bátorság próba", "Rongyos disco", tábortűz, és játékos vetélkedő nélkül. Udvari tanárúr - a tábor szervezője - gondoskodott róla, hogy a gyerekek felejthetetlen élményekkel térjenek haza. Köszönjük szépen a munkáját. Illetve természetesen a táboroztatásban részvevő pedagógus kollégák fáradozásait is.
 
A nyári szünet következő programja az augusztus elején megrendezésre kerülő képzműves tábor. Melyre mindenkit szeretettel várunk. A részletes programot megtalálhatják plakátjainkon illetve honlapunkon.