Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beszámoló a nyári programokról - Táborozás a Tati Öreg-tó Club Hotel és Ifjúsági Szálláson 2016. augusztus 16-19.

2016.08.29

Táborozás a Tati Öreg-tó Club Hotel és Ifjúsági Szálláson

2016. augusztus 16-19.

 

Késő augusztusi táborunkat az erődök városában, Komáromban kezdtük, a Monostori erődben. 34 katonás tanuló vágott bele nagy bátran a programba. Miután alaposan megszemléltük a kiállított nagyobbnál-nagyobb ágyúkat, elindult a katona túra kilométereken keresztül. Az istálló nem nyerte el mindenki tetszését…A további katonás részeken már érdeklődve haladt a csapat. Néhány próba is nehezítette haladásunkat. A túra végén az erőd tetejéről körülnézhettünk, s átpillanthattunk a Duna túloldalára, következő úti célunk helyszínére. A hídon átsétálva Jókai emlékeket kerestünk, találtunk, fotóztunk.

Eljött a várva-várt táborfoglalás! A kedélyek megnyugodtak, indulhattunk a tó körüli éjszakai túrára, melyet csillagászattal fűszereztünk. A helyi csillagvizsgálóban: a Holdat és a Szaturnuszt figyelhettük meg. Fárasztó séta következett a városon keresztül a szálláshelyig.

Szerdán délelőtt tábori játékokkal pihentük ki az éjszakai fáradalmakat: legnépszerűbb a gólyalábazás volt.

Délután következett csak az igazi próbatétel: a nagyon várt sárkányhajózás! Kemény egy órás evezés után, az igen nagy hullámokat vető tavon, csodás, napfényes, szeles időben bizony az egyik hajó gyorsabbnak bizonyult: mindig vannak győztesek!

Este egy állandó. kedvenc programra kerítettünk sort: eljött nagy izgalmak közepette a leány „hajbodorító” és fiú „láb- és felsőtest” szépségverseny. A lányok órákat készültek, a fiúk egy percet sem. Sokat nevettünk a sejtelmes lámpafényben; a ceremóniamester is elemében volt.

Csütörtökön a barokk Tata városával ismerkedtünk a kisvonat segítségével az Angolparktól a kastélyokig. Várbeli programmal folytattuk: itt sokan az otthoniakra is gondoltak, ajándékokat is vásároltak.

Csütörtök délután sem nyugodtunk: két csapatban tókerülő kerékpártúra volt a következő esemény. A legjobban a gyönyörűen átalakult főtér és a Kálvária tetszett: utóbbinál egy kis sziklamászást is beiktattunk, szigorú felügyelet mellett.

Elérkezett az éjszakai „Bátorságpróba” ideje. Fondorlatos ijesztgetésekkel rémisztgettük a táborozókat: itt-ott még talán egy-két könnycsepp is legördült…. A telehold sejtelmes fénye, átszűrődve az óriás ősfák szövevényén, csak fokozta a hatást.

Péntek reggeli után (gyönyörű étteremben, kellemes környezetben étkezhettünk) egy nagy figyelmet, odafigyelést igénylő sportprogram következett: íjászkodtunk. Csoportokban, szakszerű módon, íjászedző segítségével. Sokan kiváló eredményt értek el, s egyben különböző íjakkal (angol, nomád…) is megismerkedhettünk.

Ebéd után búcsúztunk a táborhelytől. De a délután során még két program várt ránk. Nagy örömünkre szülők is csatlakoztak hozzánk!

Táborzárásként igazán nyugalmas programot találtunk ki magunknak. Majkon tettünk igen tanulságos sétát a kamalduliak remeteségében. A cellák, a kolostori épületek, kiállítóhelyek különös hangulatot árasztottak. Különleges ajándékokat is vehettek a táborozók, kedveskedni az otthoniaknak. Többen maradni is akartak: ki remetének, ki apácának….

Mi más is lehetett volna a záró esemény, mint egy szép hegyi túra. Várgesztesen sétáltunk egy kellemeset, hegyi rétek mentén a felújítás alatt lévő várhoz. Az elmúlt napok fáradságáért kárpótolt bennünket a titokzatos Vértes erdeje, a túra közbeni beszélgetés, viccelődés.

AQ táborozók nevében köszönöm a szülőknek a bizalmat, hogy ránk bízták csemetéiket!

A Tápióságért Alapítványnak köszönetet mondok a gyerekek és pedagógustársaim: Kertész Péterné, Heincz Zoltánné, Lestiné Berényi Boglárka és a magam nevében a programok támogatásáért.

Magda Lászlóné igazgatónőnek is ezúttal köszönöm meg, hogy rendszeresen segít a tábori költségvetés kialakításában, támogatásában.

 

Köszönettel a táborszervező: 

Udvari István

 

1.-keptata---sarkanyhajozas.jpg