Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egészségnevelési nap - 2012. december 15.

2012.12.15

2012. december 15-én, ezen az hideg, esős téli szombati (munka)napon rendeztük meg hagyományainkhoz hűen az Egészségnevelési napot.

 

A program lényege, hogy a gyerekek számára tudatossá váljon az egészség megőrzése, kezdve ezt a rendszeres testmozgástól a helyes táplálkozáson át a drogprevencióig.

A nap közös reggelivel indult, melyhez a teljes kiőrlésű lisztből készült péksüteményt a Tápiósági Pékség ajánlotta fel. Köszönjük támogatásukat!

A reggelit követően az osztályok nagy lelkesedéssel láttak neki a különböző feladatoknak. Volt aki a feladatkiírásnak megfelelően ehető "képet" készített (bármilyen ehető dolog felhasználható volt a kép elkészítéséhez), volt aki ötletes, vicces, meglepő szendvicseket készített (remélve, hogy a zsűriző vendégek minél nagyobb ponttal jutalmazzák majd), volt aki az osztály tízóraijáról gondoskodott (szorgos kezek készítették a finomabbnál finomabb szendvicseket), és volt aki karácsonyi díszeket kreált illetve a tolerancia jegyében készített plakátot. A könyvtárban mindeközben asztalterítési verseny kezdődött.

A szorgos munkának köszönhetően rengeteg szebbnél szebb asztal készült el rajta az étvágygerjesztő és valljuk be olykor meglepő szendvicsekkel, ehető "kép"-ekkel.

A versenyprogramok lezárultával érkeztek meg meghívott előadóink, vendégeink. Eljöttek hozzánk a Nagykátai Mentőállomásról és bemutatták hogyan is zajlik az elsősegélynyújtás, a Nagykátai Rendőrkapitányság munkatársai önvédelmi bemutatóval és drogprevenciós előadással készültek, a Családsegítő Szolgálat munkatársai újrahasznosítható tárgyak készítésével örvendeztették meg a gyerekeket.

Vendégeinknek nem csak az előadások megtartása volt a feladatuk, ők zsűrizték le a gyerekek munkáit is. (A pontok összesítése folyamatban van)

Köszönjük szépen a program megszervezését Némethné Buzás Ildikó tanárnőnek, és természetesen köszönjük vendégeinknek a színvonalas előadásokat, bemutatókat.

A nap folyamán készült képeket megtekinthetik albumunkban:

Egészségnevelési nap - 2012.12.15.